Sense respostes

Ajuntament de l'HospitaletEls dos últims anys han estat molt durs per a la nostra ciutat, amb una crisi econòmica que ha posat en perill capes importants de la població i que ha amenaçat amb trencar la cohesió social i l’Estat del Benestar que, encara que sigui precari i insuficient, tant ens ha costat construir.

En aquests moments és quan es mostra la capacitat de resposta d’un govern. I, tot i tenir en compte la dimensió del repte, des d’Esquerra considerem que el govern municipal format per PSC i ICV-EUiA s’ha caracteritzat per la manca de respostes. Més enllà d’algunes actuacions d’emergència, no s’ha dibuixat un projecte de ciutat que permeti ajudar a la nostra ciutadania. I això és conseqüència d’haver optat per un model de progrés basat en l’especulació i la bombolla, desfent-nos, per exemple, de tot el teixit industrial o perjudicant al petit comerç de la nostra ciutat. Un govern que apostat exclusivament per fer de l’Hospitalet una marca comercial i no una ciutat de les persones fet que origina una ciutat de dues velocitat, sense respostes als barris.

Ens trobem amb una ciutat amb un model esgotat que ara ens dificulta donar respostes globals i contundents per a una població que les necessita. I malgrat que la crisi sigui actual, això ve d’actuacions que el govern municipal actual va impulsar i celebrar.

Davant aquesta realitat, hem de ser capaços des de l’esquerra nacional de construir una alternativa ciutadana arrelada al teixit associatiu, oberta i participativa que des dels valors republicans, nacionals i de progrés sàpiga fer front als reptes socials, econòmics, ambientals i culturals de L’Hospitalet.

Antoni Garcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s