L’Hospitalet necessita un Defensor del Ciutadà

01Ara fa nou anys que l’anterior regidor d’ERC, l’Eduard Suàrez, va presentar una moció en la qual es demanava que la segona ciutat de Catalunya tingués la figura del Defensor del Ciutadà. Aquella moció va ser rebutjada per l’equip socialista d’aquell moment. Han passat els anys i diverses formacions polítiques i entitats socials de l’Hospitalet han demanat reiteradament sense èxit que el govern municipal es comprometi a fer efectiva la creació el Defensor del Ciutadà.

Té por l’equip de govern socialista que hagi una figura que defensi els drets dels ciutadans envers l’Administració? Doncs sembla que sí, que el govern de Núria Marin té por a què hagi una figura que faci de defensor dels ciutadans i ciutadanes davant les arbitrarietats de l’administració local.

ERC tornarem a presentar en el proper ple aquesta proposta per tal de que l’Hospitalet pugui deixar de ser una de les poques ciutats de l’Àrea Metropolitana que encara que no té el Defensor del Ciutadà.

En una ciutat tant complexa com la nostra és normal que sorgeixin disfuncions i problemes entre la ciutadania i l’administració que cal que siguin analitzades i solucionades per una figura independent que vetlli pel bon funcionament de l’Administració en les seves relacions amb els ciutadans.

Un Defensor del Ciutadà que ha de ser una persona independent i de consens entre la societat civil, que vetlli pels drets dels hospitalencs i hospitalenques, que escolti i atengui les propostes i queixes de la ciutadania, i que faci un seguiment dels compliments del compromisos adquirtits per l’Ajuntament.

11218487_940480902639709_811406629322291764_n

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s